Gouden brillen

Paris Fashion Week

Fashion week Paris

In januari tijdens de Parijs Haute Couture Week was er de jubileum voorjaars-/zomershow 2015 van de Nederlandse couturier Christian Lagerwaard. De modellen droegen bijpassende haute couture brillen die zijn vervaardigd door Frans Veurink, meestergoudsmid en ontwerper van Vue d’Or.

Deze exclusieve show is mede op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Parijs tot stand gekomen en vond plaats in Atelier Néerlandais, het voormalige Institut Néerlandais.”

Voor het eerste had Christian Lagerwaard de collectie verrijkt met een aantal exclusieve haute couture brillen, van 18 karaat goud en voorzien van edelstenen.

Dit was voor deze twee creatieven dé kans om eens creatief helemaal los te gaan. Aan de hand van de schetsen, ontwerpen en stoffen met het modebeeld dat Christan Lagerwaard verwacht, werden de brillen ontworpen en gemaakt. Op de show bleken de kleuren en materialen van de stoffen, monturen en glazen perfect op elkaar afgestemd.

De vijf monturen vol edelstenen en prachtig contrair gekleurd degradé glas, zullen de inspiratie gaan vormen voor nieuwe kleurencombinaties, het werken met applicaties op monturen en het spel met symmetrie en a-symmetrie.”

De reacties op haute coutureshow in Parijs waren bijzonder positief. En voor de Nederlandse optiek niet zonder gevolg. Frans Veurink kreeg van de Nederlandse ambassade werkruimte aangeboden in Atelier Néerlandais, heeft inmiddels een aantal opdrachten voor gerenommeerde zaken op de Champs-Elysées en zijn modellen zijn tot op door miljoenen mensen bekeken Arabische Fashion Televisie te zien geweest.

Bekijk hier een video

Bron: Oculus Magazine

goudklompjes