Gouden brillen

Koning en koningin openen deuren voor meester-goudsmid Frans Veurink van Vue D’Or

Koningin Maxima bij Vue d'Or

In het gevolg van het koninklijk paar reisde in maart, tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk, een handelsdelegatie mee, bestaande uit ruim honderd Nederlandse bedrijven. Samen hebben ze voor 600 miljoen euro aan deals gesloten. Een zeer succesvolle economische missie dus.

De handelsdelegatie had een enorme diversiteit. Naast de grote multinationals participeerden ook kleine bijzondere bedrijven zoals Vue d’Or, die handgemaakte gouden brillen maakt. Door dit staatsbezoek werden voor Vue d’Or de deuren geopend van de kleine groep meest gerenommeerde en toonaangevende opticiens in hartje Parijs. Deze “oude huizen” hadden afgelopen eeuwen al heel wat wereldberoemde klanten zoals Napoleon, Lodewijk XIV, maar ook de schilder Claude Monet. Van een latere periode, maar niet minder interessant zijn John F. Kennedy met zijn vrouw Jackie, Audrey Hepburn en Sophia Loren.

Door de speciale en bijzonder warme aandacht van Koningin Maxima voor de brillen en zonnebrillen van Vue d’Or, is de aandacht en waardering gewekt. Hierdoor zullen deze prachtige Nederlandse brillen die al op de Champs-Elysées en Rue des Pyramides liggen, binnenkort ook liggen te pronken op het prestigieuze Place Vendôme, en in de “gouden driehoek”, waar alle haute couture huizen gevestigd zijn.

Juweel als modeaccessoire
Na samenwerking met de couturiers Mart Visser en Christian Lagerwaard, lanceert Frans Veurink hier in Parijs zijn nieuwste creaties onder eigen naam. Deze zonnebrillen zijn gemaakt van 18 karaats goud en soms ook in combinatie met buffelhoorn. Wat het extra bijzonder maakt is dat de glazen met de handgekleurd worden naar monster van stof of een specifieke kleur edelsteen. Hierdoor worden de zonnebrillen behalve een uniek juweel ook een trendy modeaccessoire.

goudklompjes