Gouden brillen

Frans Veurink MNGG FIPG

“Het creëren van een gouden bril is een samensmelting van passie, vakmanschap en creativiteit”

Gouden brillenmaker Frans begon zijn opleiding als financieel accountant en maakte een radicale overstap naar de goudsmidsschool. Daarna leerde hij werken als een autodidact door historische sieraden te restaureren.

Terwijl hij werkte als juwelen restaurator, bezocht hij op een dag zijn opticien en zag hij voor het eerst 18-karaats gouden brillen. Dit was het moment waarop hij de behoefte voelde om zijn eigen brillen te gaan maken. Frans had hiermee iets gevonden dat hij persoonlijk graag draagt en wil creëren. Hij hield ook van de romantiek en de uitdaging, om een verloren ​​ambacht te herontdekken.

Hij begon in februari 2002 en had zichzelf een jaar de tijd gegeven om opnieuw te ontdekken hoe hij gouden brillen met de hand kon maken.

In december 2002 realiseerde hij zijn eerste collectie van 5 brillen.

In de volgende zeven jaar leerde hij, door gepassioneerde volharding, alle vaardigheden om elk mogelijk brilmontuur te creëren.

In 2010 werd hij, na ballotage van zijn werk en vaardigheden, Meester bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden (MNGG).

Daarna werd hij ook Fellow van the Institute of Professional Goldsmiths, (FIPG) in Engeland.

Het was 2015, toen hij de stap naar Parijs maakte.

Frans creëerde zonnebrillen voor zijn eerste Haute Couture Show en kreeg door de Nederlandse ambassade atelierruimte aangeboden in het hart van Parijs.

Zijn creaties worden sindsdien verkocht in heel Europa en ook in New York.

Tegenwoordig verschuift het werk steeds meer van collecties, naar verfijnde en op maat gemaakte brillen, waarbij het ontwerp voor de individuele klant voorop staat.

Het verantwoordelijkheidsteken van Frans Veurink

Het meesterteken van Het Nederlands Gilde van Goudsmeden

Het meesterteken van The Institute of Professional Goldsmiths

Het wettelijke Goudkeur van Waarborg Holland

goudklompjes