gouden brillen Bosche Gilde

 

 

Parijs – 29 september 2018

IMG_7477

In het hart van het dynamische Parijs was er dit jaar weer een expositie van Vue d’Or met de presentatie van de nieuwste ontwerpen. De deuren van het Atelier Néerlandais waren geopend voor een selectieve groep genodigden, opticiens en collega’s.

Daarnaast werd  de ontwerper van Vue d’Or, Frans Veurink vereerd met een bezoek van de Nederlandse ambassadeur, Pieter de Goojier

IMG_1303

Het thema dit jaar was “Passion à Paris”. Hierbij ging het om het delen van de passie voor het optiek vak en de verfijning die mogelijk is door hoogwaardig ambachtelijk vakmanschap. Dit was terug te zien in de nieuwe creaties van Frans Veurink, waarbij de trend van ongekende verfijning in metaal zich dit najaar voortzet.

IMG_1314

IMG_1295

Vue d’Or heeft met nieuwe prospects uit Zuid-Frankrijk, het distributie gebied  van Nederland, België en Parijs kunnen uitbreiden tot aan de Côte d’Azur.

 


KONING EN KONINGIN OPENEN DEUREN

VOOR MEESTER-GOUDSMID FRANS VEURINK VAN VUE D’OR

 

IN HET GEVOLG VAN HET KONINKLIJK PAAR REISDE IN MAART, TIJDENS HET STAATSBEZOEK AAN FRANKRIJK, EEN HANDELSDELEGATIE MEE, BESTAANDE UIT RUIM HONDERD NEDERLANDSE BEDRIJVEN. SAMEN HEBBEN ZE VOOR 600 MILJOEN EURO AAN DEALS GESLOTEN. EEN ZEER SUCCESVOLLE ECONOMISCHE MISSIE DUS.

 

De handelsdelegatie had een enorme diversiteit. Naast de grote multinationals participeerden ook kleine bijzondere bedrijven zoals Vue d’Or, die handgemaakte gouden brillen maakt. Door dit staatsbezoek werden voor Vue d’Or de deuren geopend van de kleine groep meest gerenommeerde en toonaangevende opticiens in hartje Parijs. Deze “oude huizen” hadden afgelopen eeuwen al heel wat wereldberoemde klanten zoals Napoleon, Lodewijk XIV, maar ook de schilder Claude Monet. Van een latere periode, maar niet minder interessant zijn John F. Kennedy met zijn vrouw Jackie, Audrey Hepburn en Sophia Loren.

maxima onbewerkt 2

 

H.M.K. Maxima
Frans Veurink MNGG, Vue d’Or
Monsieur Golendorf, Bourgeois – L’ingenieur Chevallier

Door de speciale en bijzonder warme aandacht van Koningin Maxima voor de brillen en zonnebrillen van Vue d’Or, is de aandacht en waardering gewekt. Hierdoor zullen deze prachtige Nederlandse brillen die al op de Champs-Elysées en Rue des Pyramides liggen, binnenkort ook liggen te pronken op het prestigieuze Place Vendôme, en in de “gouden driehoek”, waar alle haute couture huizen gevestigd zijn.

12371024_1064564170244126_3743785754694903087_o[1]

 

  E.B.Meyrowitz Opticiens
  Place Vendôme, Paris

 

JUWEEL ALS MODEACCESSOIRE

Na samenwerking met de couturiers Mart Visser en Christian Lagerwaard, lanceert Frans Veurink hier in Parijs zijn nieuwste creaties onder eigen naam. Deze zonnebrillen zijn gemaakt van 18 karaats goud en soms ook in combinatie met buffelhoorn. Wat het extra bijzonder maakt is dat de glazen met de handgekleurd worden naar monster van stof of een specifieke kleur edelsteen. Hierdoor worden de zonnebrillen behalve een uniek juweel ook een trendy modeaccessoire.

 

 

maxima onbewerkt

  Hoe leuk kan werken zijn !


Salon show in Parijs

26/ 27 september 2015 – Vue d’Or opende haar deuren van het atelier aan de Rue de Lille in Parijs tijdens het Silmo-weekend. Dit is de grootste najaarsbeurs voor de optiek in Europa.

entree 2

Deze salon show met het thema “Pique-Nique à Paris” is hèt evenement van het jaar. Op deze prachtige locatie worden de nieuwste modellen gepresenteerd aan opticiens en zakenrelaties. Vue d’Or kon rekenen op een brede belangstelling uit Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en Nederland.

P-N 5

De modellen van dit jaar worden gekenmerkt door verfijnde ambachtelijkheid en karakter.

P-N 7

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de nieuwste modellen worden bewonderd. Deze zijn door de optiek zeer goed ontvangen en de eerste modellen zullen vanaf november in de winkels te zien zijn.

P-N 6

 


 

 


Officiële opening in Parijs door Minister Bussemaker

10 september 2015 – Eindelijk is het dan zover! Het Atelier Néerlandais word officieel geopend door de Minister van cultuur Jet Bussemaker samen met de burgemeester van het 7e arrondissement in Parijs .

bussemaker

 

Tijdens deze feestelijke opening zijn er ruim 800 belangstellenden en 40 leden van het Atelier Néerlandais aanwezig om hun werk te tonen. Daarnaast was er ook nog een tentoonstelling van Viviane Sassen. Een gedenkwaardig moment voor de Frans-Nederlandse cultuur uitwisseling.

 

AN_OpenDay_139

Ook trendwatcher, Lidewij Edelkoort was aanwezig en was zeer geïnteresseerd in de Vue d’Or brillen.

AN_OpenDay_278

 

Klik hier voor de video


 


Minister-President Mark Rutte op werkbezoek in Parijs

Juni 2015 – De werkzaamheden in het atelier worden normaal alleen onderbroken door bezoek van opticiens uit Parijs. Maar op de 3e van deze maand staat er een bijzondere lunch op de agenda.

Premier Mark Rutte is op werkbezoek in Parijs en de ontwerper van Vue d’Or, Frans Veurink en Carolien van Tilburg (Atelier Néerlandais) worden door de ambassadeur Ed Kronenburg uitgenodigd om samen te lunchen aan de oever van de Seine.

 D-Days_117

Tijdens deze informele ontmoeting word gesproken over het werken in de inspirerende stad Parijs en over de cultuur verschillen met Nederland. Maar er word vooral ook veel gelachen en geconstateerd dat de premier toch ook wel weer eens aan een nieuwe gouden bril toe is. Kortom een zeer aangename werkonderbreking en een bijzonder contact op deze zonnige dag in Parijs.

Paris Mp

 

 

 

 

 

 

 


Paris Fashion Week

In januari tijdens de Parijs Haute Couture Week was er de jubileum voorjaars-/zomershow 2015 van de Nederlandse couturier Christian Lagerwaard. De modellen droegen bijpassende haute couture brillen die zijn vervaardigd door Frans Veurink, meestergoudsmid en ontwerper van Vue d’Or.

Deze exclusieve show is mede op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Parijs tot stand gekomen en vond plaats in Atelier Néerlandais, het voormalige Institut Néerlandais.”Lees verder